zaterdag 14 november 2015

Ongelukken buiten de deur



Wanneer u zich buitenshuis bevindt, dan kan er altijd iets gebeuren waar u geen rekening mee heeft gehouden. Een ongeluk kan gebeuren, zonder dat het uw schuld is. Het is helaas niet te voorkomen, dat af en toe een ongeluk gebeurt.
Stel u bent het slachtoffer van een ongeluk, het is niet uw eigen schuld. Het is dan belangrijk om de aansprakelijkheid van de tegenpartij vast te stellen. Het komt echter vaak voor dat de tegenpartij niet meteen zijn schuld toegeeft.
In het wetboek staan veel wetten geschreven over aansprakelijkheid bij letselschade. Zwakkere voetgangers (voetgangers, fietsers) worden beschermd tegen gemotoriseerde voertuigen. Soms is het zo dat de aansprakelijk al wettelijk is bepaald. De totale geleden kosten, toekomstige kosten en de gemiste kosten uit arbeid worden ook letselschade genoemd. De letselschade kunt u claimen bij de veroorzaker van het ongeval. Als er onenigheid is tussen de partijen, komt het vaak voor dat een rechter beslist. U moet daarom zorgen dat er direct na het ongeval gebruik wordt gemaakt het maken van foto’s en eventueel video’s. Het direct na het ongeval uitwisselen van telefoonnummers van getuigen en de veroorzaker moet u zeker doen. Tevens is belangrijk dat u goede informatie zoekt over letselschade. Zodra het is vastgesteld wat de schade is en wie het heeft gedaan, dan moet de schade direct bij de tegenpartij worden geclaimd. Meteen afhandelen is wijs, want letselschadezaken verjaren binnen vijf jaren. Als er nog toekomstige kosten worden gemaakt, dan moet er een risicoclausule worden opgesteld bij de verzekeraar.
Er is een mogelijkheid om een letselschadebureau in te schakelen. Dit is niet noodzakelijk, maar kan nuttig zijn. Een letselschadeadvocaat moet u wel zeer zeker hebben. Zelf informatie verzamelen is ook handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten