vrijdag 13 november 2015

Omvangbepaling van letselschade



De gezondheid staat voorop. Het allerbelangrijkst is een volledig herstel. Direct hierna is de bepaling van de hoogte van de letselschade het belangrijkste onderdeel in het proces. Dit is een lastig onderdeel, soms is de schade niet direct zichtbaar. Hoe wordt het dan bepaald?
Bij het bepalen van de hoogte van letselschade bij een slachtoffer dan heeft u ermee te maken, dat er naar de positie van het slachtoffer wordt gekeken. De positie van het slachtoffer na het ongeval wordt vergeleken, met de positie van het slachtoffer als het ongeluk nooit was voorgevallen. Het doel is om deze situatie te bereiken.
Bijna alle schade die door het ongeluk is ontstaan, kan bij de tegenpartij worden verhaald.
In de praktijk is het meestal niet zo eenvoudig. De uiteindelijke letselschade wordt vastgesteld wanneer de arts besluit dat verder herstel niet mogelijk is. Of als het slachtoffer volledig is hersteld.
Door te kijken naar de geleden materiƫle schade en de nog te lijden schade, wordt de hoogte vastgesteld. Een schadepost in de toekomst kan bijvoorbeeld blijvende medicatie zijn, als gevolg van het ongeluk. Het inschakelen van hulpbureaus is heel praktisch, maar zelf informatie verzamelen is ook erg belangrijk. De kosten van dergelijke bureaus worden immers vergoed door de tegenpartij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten